04 Disember 2007

Cara Mengambil Jamu Patawali ++

Oleh sebab ramai yang meminta cara mengambil/makan jamu yang disyorkan, saya tuliskan di sini beberapa cadangan:

  1. Bagi saudara/i yang telah disahkan ada apa-apa penyakit seperti kencing manis dan darah tinggi, sebelum mengambil apa-apa jamu patawali atau lain-lain, eloklah berbincang dengan doktor dan membuat pemeriksaan teliti dahulu, ambil ujian darah, ujian paras gula dalam darah, dsbgnya.
  2. Untuk pengidap darah tinggi dan diabetes/ kencing manis (lelaki & wanita), disyorkan makan Jamu Patawali tulen 2 biji pagi dan 2 biji malam. Jamu ini mengandungi akar Patawali yang ditapis halus dan diisi ke dalam kapsul halal. InsyaAllah tiada rasa pahit sangat dan paras gula dalam darah akan turun.
  3. Pengidap diabetes lelaki mungkin adakala menghadapi masalah sampingan lain seperti kurang ransangan seksual. Oleh itu, disyorkan diselangi dengan memakan Jamu Patawali Jaga (2 biji kapsul halal waktu pagi), iaitu Patawali yang diadun dengan Ubi Jaga. Ubi jaga itu terkenal kegunaannya sebagai afrodisiak untuk merangsang seks. InsyaAllah berkesan jika bersabar dan berdoa.
  4. Bagi kaum wanita yang ingin mengekalkan kesihatan dalaman, disyorkan Jamu Patawali Manja (2 biji kapsul halal pagi) yang diadun dengan Manjakani. Antara khasiat manjakani yang diketahui umum ialah ia dapat menjadi penawar pada penyakit keputihan yang biasa dialami ramai wanita. Manjakani juga sinonim dengan fungsinya yang bertindak sebagai astrigen dapat membina dan membaiki tisu-tisu yang rosak terutamanya selepas melahirkan anak. Ia juga dapat mengurangkan lelehan mukus dan juga membantu menstabilkan hormon, melancarkan darah dan memberi tenaga. Asid gallic yang terdapat di dalamnya juga boleh digunakan untuk merawat kencing manis dan asma. Antioksidannya juga dapat mencegah kanser payudara dan kanser rahim. Ia juga dapat mebantu melawaskan pembuangan air besar kerana mengandungi kandungan serat yang tinggi.
  5. Bagi tujuan makanan kesihatan harian lelaki & wanita, disyorkan Patawali ++ (plus plus) (2 biji kapsul halal pagi) yang mengandungi adunan campuran lain seperti Misai kucing, pegaga, dll. Ini akan menyebabkan badan rasa lebih sihat dan cergas, serta mampu mengelakkan daripada terkena penyakit darah tinggi atau diabetes/ kencing manis jika dijaga pemakanan manis dan berlemak agar tidak melampau, insyaAllah.

(rujukan http://www.melur.com/)

Bagi yang hendak pendapatan tambahan dengan menjual atau mengedar pun tidak ada salahnya. Anda semua dialu-alukan. Mari kita kembangkan budaya berniaga dikalangan kita.

Oleh itu, diharap cadangan pengambilan jamu di atas dapat membantu semua. Suami berJAGA - isteri berMANJA. Ceria selalu...

Tiada ulasan: